Георги Марков Как се излиза от футболна криза? Унгария го показа

...
Георги Марков Как се излиза от футболна криза? Унгария го показа
Коментари Харесай

Георги Марков: Как се излиза от футболна криза

Георги Марков

 

Как се излиза от футболна рецесия? Унгария го сподели на дело. Орбан пристигна на власт след 8 години в съпротива през 2010 година с болшинство от 2/3. Същата година началник на Унгарския футболен съюз стана нефутболен човек-финансист и банкер Шандор Чани - притежател на известната финансова институция OTP/BANJ, koято има и нашата ДСК и клонове в още 11 страни.
Така от 2010 футболен съюз и страна потеглиха ръка за ръка.

Днес Орбан е към този момент за четвърти път с 2/3 поддръжка министър председател, а Чани - първият маджарски милиардер. В момента е и Вицепрезидент на ФИФА.

Новата спортна политика на Орбан даде плодове. Влязоха мощни вложения в инфраструктурата, което разреши на Унгария да организира две международни шампионати - по плуване във фамозната " Дуна Арена " и Световно по лека атлетика, на което се шашна самият Себастиан Коу, виждайки специфичния неповторим, преднамерено издигнат за форума, стадион.

Във футбола Орбан хвърли 1 милиард евро за нови игрища и футболни академи - близо 40 на брой. Като се почне от бижуто " Панчо Арена " на Пушкаш- академия, мине се през чудесната " Групана Арена " и се стигне до красавеца " Пушкаш Арена " в Будапеща, където се играха мачове за Европейското състезание и край за " Лига Европа ".

Така към 2023 година всички клубове в Будапеща като " Хкнеед ", " Вашаш ", МТК и прочие са, със нови съвременни игрища, както и в Дебрецен, Мишколлц, Дьор, Сомбатхей, Фехервар и доста други.

Построиха се игрища и за петте милиона унгарци зад граница. За стадиона в Осиек, Хърватска, с потенциал 13 000 фенове унгарската страна даде 50 милиона евро. Пара се хвърли и за чудесни игрища в Дунайска стреда, Словакия, Бачка, Топола, Войводина-Сърбия и Шепши в Трансилвания, Румъния. Наскоро външният министър на Унгария Петер Сиярто откри футболна Академия и в Кошице, Словакия.

Орбан-политиката даде плодове. Още през 2016 след 20 години без огромен конгрес Унгария се класира на Европейското, даже приключи първа в групата пред Шампиона Португалия, последва и второ класиране, а в този момент и трето. В лигата на Нациите биха като посетители в Германия и опраскаха като посетители Англия с 4:0....

По време на Пандемията в Будапеща играха маса Европейски грандове. В четвъртък на " Панчо Арена " Израел игра с Швейцария пред погледа на Виктор Орбан, който по тази причина искаше да пристигна за мача в София.

Да, Израел избра Унгария да играе мачовете си по време на войнн, тъй като е сигурна страна с чудесна футболна база.

Унгария десетилетия въздишаше по Златния тим от 5О-те години, отпред със звездата на Реал Мадрид Ференц Пушкаш, по двата Световни финала и трите Олимпийски трофеи. Имаше доста тежки загуби на собствен терен преди време, само че публиката в никакъв случай не е освирквала играчите, треньора и футболното управление. Не е признато, подобен е манталитетът.

Илюзия е да се мисли, че промяната на Боби Михайлов ще оправи футбола ни. Не! Бербатов, Риналдо и Меси да оглавят БФС, отново ше е същото, в случай че страната не приложи Орбановата политика в региона на инфраструктурата и работата с младите. Всяка година в " Пушкаш Академия " има интернационален шампионат със спонсор колоса " Сузуки " в гр. Естергом. Орбан връчва купата на, спечелилия U-17 всред Реал Мадрид, Фламенго Бразилия, Милан, Генк, Панатинайккс и други

Роналдо, колоса " Сузуки "

Скоро у нас такова знамение няма да има, в случай че страната не отвори очи към футбола. А тя няма да ги отвори, тъй като е гроги, с разнебитени и ниско законни институции.

На 17 ноември преди 30 години Костадинов вкара ония гол на Франция и последва Американското лято 1994... Голът на Лечкив против Германия обикаляляше Световния видеообмен. На 10 юли 1994година цяла България бе на улицата. За да стигнем до него, фантастичният Боби Михайлов избави дузпи против Мексико.

Каквито и ГРЕШКИ ДА СА НАПРАВИЛИ КАТО РЪКОВОДИТЕЛИ, ТЕ ДОНЕСОХА ТАКАВА РАДОСТ НА НАРОДА И СЛАВА ЗА БЪЛГАРИЯ, КАКТО НИКОЙ ДРУГ В ИСТОРИЯТА. БЯХ В Съединени американски щати НА МАЧА С ФЛАНЕЛКА " БЪЛГАРИЯ ".

Затова си мерим епитетите за Боби, Данчо и Емо. Както и за Наско, да не приказваме пък за Стоичков. Това, което реализираха, няма да, се случи оше 1300 години. Това е несъмнено...

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР